Terug naar de startpagina. Oude Raadhuis met torentje en bordes uit 1806. werd als raadhuis tot 1963 en sinds 1990 gebruikt als huisvesting voor de Heemkundekring en VVV. Heilige Luciakerk, neogotische kerk uit 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. Brits militaire begraafplaats en laatste rustplaats voor 665 Britse 
		militairen Televisietoren Mierlo is een 105 meter hoge zendmast uit 1957. Kasteelboerderij aan de Kasteelweg uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk
 bij Kasteel Mierlo. De huidige standerdmolen zou gebouwd zijn in 1640 en stond op het hei-eind. In 1858-1860 werd de molen overgeplaatst naar de dorpskern van Mierlo. Patronaatsgebouw uit 1914, het familiewapen bevindt zich boven de ingang.
        Kasteel Myerle, informatie Lettertype verkleinen    Lettertype herstellen     Lettertype vergroten    

Sinds 2021 werkt Heemkundekring Myerle met een jaarthema. Elk jaar kiezen we een onderwerp dat centraal in de belangstelling van de vereniging staat en dat als een rode draad door de activiteiten loopt. Zonder dat er geen ruimte meer is voor andere zaken, want niet alles kan en hoeft in dezelfde thematiek te staan. Het werken met een jaarthema brengt focus aan en zet één specifieke zaak op de voorgrond. Hieronder een lijst met de jaarhema's en de links naar de pagina's daarover.

2021         Brand in Mierlo

2022         Canon van Mierlo, un dörp mi pit

2023         Wonen in Luchen is niks nieuwsDus mocht je een idee hebben voor een jaarthema voor een komend jaar of iets anders willen meedelen dan kan dat via onderstaand formulier.

                Naam:
(verplicht)
(vul in: voornaam achternaam)
E-mail adres:
(verplicht)
(vul in: e-mail adres, voorbeeld: xxx@mijnmail.nl)
Eventueel uw telefoonnummer:
(niet verplicht)
 


Noteer hieronder jouw idee of opmerking over het jaarthema:    


                       Je ontvangt spoedig van ons bericht.


Ontwerp: Beeldmerk 
	ViziVormViziVorm | Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet | Webmaster: Hans Verhees