Terug naar de startpagina. Oude Raadhuis met torentje en bordes uit 1806. werd als raadhuis tot 1963 en sinds 1990 gebruikt als huisvesting voor de Heemkundekring en VVV. Heilige Luciakerk, neogotische kerk uit 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. Brits militaire begraafplaats en laatste rustplaats voor 665 Britse 
		militairen Televisietoren Mierlo is een 105 meter hoge zendmast uit 1957. Kasteelboerderij aan de Kasteelweg uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk
 bij Kasteel Mierlo. De huidige standerdmolen zou gebouwd zijn in 1640 en stond op het hei-eind. In 1858-1860 werd de molen overgeplaatst naar de dorpskern van Mierlo. Patronaatsgebouw uit 1914, het familiewapen bevindt zich boven de ingang.
        Kasteel Myerle, informatie Lettertype verkleinen    Lettertype herstellen     Lettertype vergroten    
Werkgroep Beeldcollectie

De werkgroep heeft als doel voor ogen, foto's, dia's, video's en ander beelddragend materiaal te ontsluiten. Op de zolder van het oude raadhuis werd in juni 2009 begonnen met het verzorgen, scannen en inbrengen van de foto-gegevens. Ook het opbergen en het printen van het materiaal wordt door de werkgroep verzorgd.

Zo kunnen we al gebruik maken van divers beelddragend materiaal als foto's, video's en omzetting van film en video naar de digitale DVD. De werkgroep komt iedere eerste en derde woensdagmiddag van de maand op de zolder van het Oude Raadhuis samen om hier aan te werken. Buiten deze middag worden ook nog veel uren gewoon thuis gemaakt.

Per 2018 is de werkgroep bezig met het onderbrengen van vele foto's in een beeldbank die via deze website kan worden bezocht. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het Zijper Collectie Beheer Systeem. Via de link hiernaast kunt u die foto's dan bekijken en er achtergrond informatie bij vinden. Op dit moment wordt de beeldbank nog gevuld en is grotendeels alleen toegankelijke voor de beheerders, dus nog even geduld aub.

Filmavond

- In december 2012 is er een filmavond van de Heemkundekring geweest. Het eerste gedeelte is door de werkgroep verzorgd met het vertonen van filmpjes die door Henk Wasser zijn samengevoegd. Het tweede gedeelte van de avond is verzorgd met foto's van en door Jos van der Vleuten.

- Op 12 december 2013 werd een fotoavond gehouden rondom het thema "De Kersenpit" naar het weekblad dat in de jaren net na de oorlog verscheen voor de Mierlose jongens in Indonesiƫ. Meer informatie treft daarover treft u hier aan.

- Donderdag 11 december 2014 was de aangewezen dag voor de jaarlijkse foto- (en film-)avond. De werkgroep beeldcollectie heeft dit jaar gekozen voor krantenberichten over Mierlo in de periode 1875-1975. Bij die berichten heeft men passende foto's gezocht zowel in het archief van de vereniging als elders. Rinie Weijts vertelde op zijn onnavolgbare wijze bij elk bericht een verhaal, zodat het een leuke avond werd waarop naast veel informatie ook plaats was voor humor. De opkomst was was minder dan de afgelopen jaren, maar degenen die de juiste keuze gemaakt hadden, hebben een leuke avond gehad. Voor degenen die nog niet genoeg hebben van Mierlo uit de krant, kunt op hier nog een aantal berichten bekijken. Deze berichten zijn niet uit de presentatie van deze avond afkomstig.

Foto's en Films

Het resultaat van de werkgroep:
- met het scannen en uitprinten van foto's hebben we nu ongeveer 2800   foto's, waaronder vele foto's van 't Hout.
- We hebben mee geholpen aan de verschillende projecten voor het   aanleveren van foto's en korte filmpjes.
- We zijn volop bezig met het maken en in elkaar zetten van korte filmpjes die   iedereen straks via onze nieuwe website in kan zien (zie Beeldbank).
- Veel foto's zijn geschonken of hebben we te leen gehad voor de boekje van   De Haes en De Milo.


Contactpersoon:

Werkgroep Beeldcollectie
Peter van den Berk
Mail Peter via het contactformulier

Link naar beeldcollectie ZCBS
Link naar de beeldcollectie      Beeldcollectie Zolder Oude Raadhuis
Beeldcollectie Zolder Oude Raadhuis
Henk Wasser en Rinie Weijts zoeken foto's uit


Beeldcollectie kantoortje
Beeldcollectie kantoortje
Peter vd Berk druk bezig met het
verwerken van ingescande foto's

Ontwerp: Beeldmerk 
	ViziVormViziVorm | Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet | Webmaster: Hans Verhees