Terug naar de startpagina. Oude Raadhuis met torentje en bordes uit 1806. werd als raadhuis tot 1963 en sinds 1990 gebruikt als huisvesting voor de Heemkundekring en VVV. Heilige Luciakerk, neogotische kerk uit 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. Brits militaire begraafplaats en laatste rustplaats voor 665 Britse 
		militairen Televisietoren Mierlo is een 105 meter hoge zendmast uit 1957. Kasteelboerderij aan de Kasteelweg uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk
 bij Kasteel Mierlo. De huidige standerdmolen zou gebouwd zijn in 1640 en stond op het hei-eind. In 1858-1860 werd de molen overgeplaatst naar de dorpskern van Mierlo. Patronaatsgebouw uit 1914, het familiewapen bevindt zich boven de ingang.
        Kasteel Myerle, informatie Lettertype verkleinen    Lettertype herstellen     Lettertype vergroten    
Werkgroep Bibliotheek

In onze eigen bibliotheek in het Oude Raadhuis is veel informatiemateriaal voorhanden voor onderzoek naar de geschiedenis van Mierlo. Er is de laatste jaren hard gewerkt om boeken en andere informatiebronnen via een bepaald systeem te merken en in de computer in te voeren. Dit project is bijna voltooid. Nu komen de archiefdozen, krantenknipsels, foldermateriaal en de periodieken aan de beurt. De knipsels worden dan allemaal per onderwerp in mappen ingedeeld.

De bibliotheek is tijdelijk gesloten.

Per 2018 is de werkgroep bezig met het onderbrengen van een groot gedeelte van de werken uit de bibliotheek in een databank die via deze website kan worden bezocht. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het Zijper Collectie Beheer Systeem. Via de link hiernaast kunt u de werken uit de bibliotheek dan bekijken en er achtergrond informatie bij vinden. Op dit moment wordt de databank nog gevuld en is grotendeels  alleen toegankelijke voor de beheerders, dus nog even geduld aub.


Contactpersoon:

Werkgroep Beeldcollectie
Rinie Weijts
Mail Rini via het contactformulier

link naar bibliotheekcollectie ZCBS
Link naar de bibliotheekcollectie   


Inrichting Bibliotheek
Inrichting Bibliotheek
Ontwerp: Beeldmerk 
	ViziVormViziVorm | Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet | Webmaster: Hans Verhees