Terug naar de startpagina. Oude Raadhuis met torentje en bordes uit 1806. werd als raadhuis tot 1963 en sinds 1990 gebruikt als huisvesting voor de Heemkundekring en VVV. Heilige Luciakerk, neogotische kerk uit 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. Brits militaire begraafplaats en laatste rustplaats voor 665 Britse 
		militairen Televisietoren Mierlo is een 105 meter hoge zendmast uit 1957. Kasteelboerderij aan de Kasteelweg uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk
 bij Kasteel Mierlo. De huidige standerdmolen zou gebouwd zijn in 1640 en stond op het hei-eind. In 1858-1860 werd de molen overgeplaatst naar de dorpskern van Mierlo. Patronaatsgebouw uit 1914, het familiewapen bevindt zich boven de ingang.
        Kasteel Myerle, informatie Lettertype verkleinen    Lettertype herstellen     Lettertype vergroten    Mierlo puzzel 2020


Het is (bijna) december dus is het, alweer voor de negende keer, tijd voor de Mierlo Puzzel van de Heemkundekring Myerle. Aan het einde van het jaar is het goede gewoonte om terug te kijken, hoewel 2020 misschien wel in aanmerking komt als een jaar om snel te vergeten en vooral niet naar om te kijken. We hebben in ieder geval een heel bijzonder jaar gehad. Veel activiteiten ook van HKM zijn niet door gegaan. Gelukkig geldt dit voor de Mierlo puzzel niet.  De Mierlo Puzzel, met vragen over het voorbije jaar en daarvoor is een leuk tijdverdrijf voor de puzzelaar en dan is er ook nog eens een gezellige uitslagavond in januari, als die tenminste door kan gaan. Daarover bestaat zeker wel enige twijfel. Het gaat bij de Mierlo Puzzel niet om alles goed te hebben, maar vooral om op een leuke manier bezig te zijn met geschiedenis en cultuur van ons Mierlo. Je hoeft niet alle antwoorden te weten om je oplossing in te kunnen sturen. Iedereen die meedoet door het insturen van de antwoorden kan een prijs winnen, ongeacht de score.  Je krijgt geen boek, maar vindt de puzzel in de Mierlose Krant en op de website van Heemkundekring Myerle. Wij hopen dat je er al weer zin in begint te krijgen. De uitslagavond is waaarschijnlijk op donderdag 21 januari van volgend jaar. Kun je vast in de agenda zetten!

Je kunt alvast een beetje in de stemming komen door de Mierlo puzzels van de afgelopen jaren te bekijken. Je vindt die hier.

 Hoe skôn is dè Mierle van ons (klik voor liedtekst).Vanaf half december vind je de puzzel op deze site!


in samenwerking met
Het wekelijkse nieuwsblad voor groot Mierlo, in een oplage van 12.500. Wekelijkse verspreiding huis aan huis op donderdag/vrijdag in geheel Mierlo, Brandevoort en Mierlo-Hout.

met ondersteuning van:

PLUS wil een plek zijn waar u zich thuis en prettig voelt. Ons deskundige en vriendelijke personeel heet u graag welkom en helpt u bij het doen van uw dagelijkse boodschappen.

De Grootste Pretwinkel van Mierlo.

Hubo is een zaak waar je van op aan kunt. Persoonlijk, vakkundig, informatief en professioneel zijn de pijlers waar  Hubo op steunt. Wil je graag extra advies of wil je graag vakkundige hulp bij je klus? Geen enkel probleem. Hubo onderscheidt zich in precies die klussen waar waarbij extra advies welkom is, of waarbij je artikelen op maat nodig hebt.

De sfeervolle winkel van Eigenwijzz bloemen & meer biedt een ruim assortiment bloemen, planten, vazen, woonaccessoires en cadeau artikelen. Voor iedere bloemen gelegenheid ben je bij Eigenwijzz bloemen & meer aan het juiste adres.

Welkom bij Natuurlijk van der Leest. Wij zijn uw versspecialist op het gebied van groente, fruit en belegde broodjes!

Nederlands grootste boekhandel vind je om de hoek én op bruna.nl.

Uw drank en wijnspeciaalzaak in Mierlo

Samen bij Ellen is een winkel vol verrassingen waar voor iedereen wel een mooi kado te vinden is. Een winkel met ruim 20 bijzondere ondernemers uit Mierlo en omgeving onder één dak met mooie en smaakvolle producten.
Ontwerp: Beeldmerk 
	ViziVormViziVorm | Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet | Webmaster: Hans Verhees