Terug naar de startpagina. Oude Raadhuis met torentje en bordes uit 1806. werd als raadhuis tot 1963 en sinds 1990 gebruikt als huisvesting voor de Heemkundekring en VVV. Heilige Luciakerk, neogotische kerk uit 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. Brits militaire begraafplaats en laatste rustplaats voor 665 Britse 
		militairen Televisietoren Mierlo is een 105 meter hoge zendmast uit 1957. Kasteelboerderij aan de Kasteelweg uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk
 bij Kasteel Mierlo. De huidige standerdmolen zou gebouwd zijn in 1640 en stond op het hei-eind. In 1858-1860 werd de molen overgeplaatst naar de dorpskern van Mierlo. Patronaatsgebouw uit 1914, het familiewapen bevindt zich boven de ingang.
        Kasteel Myerle, informatie Lettertype verkleinen    Lettertype herstellen     Lettertype vergroten    
Werkgroep Mierlo Puzzel

terug
Terug naar
startpagina

Da's nou het mooie van Multimate | Bouwmarkt |Sinds 2012 organiseert Heemkundekring Myerle is samenwerking met De Mierlose Krant (en voorgangers) de Mierlo Puzzel (voorheem Heemkunde puzzel). In deze puzzel wordt de actualiteit van het voorbije jaar samen met historisch culturele gegevens en geografische en genealogische data voorgelegd aan iedereen die daar interesse in heeft. De puzzel wordt gepubliceerd in de krant (meestal in de week voor Kerstmis) en op de site van HKM. Tot begin januari kan er gepuzzeld en gezocht worden. Internet, maar ook diverse boeken wordt geraadpleegd en vaak moet men ook op de fiets of met de auto op stap om de antwoorden te kunnen vinden. Voor veel Mierlonaren, Mierlo-Houtenaren en Brandevoorders is het een aangename tijdsbesteding. Niet iedereen levert de antwoorden in, maar zoals de Olympische gedachte luidt: meedoen is belangrijker dan winnen. Zo geldt dat ook voor de Mierlo Puzzel. Op de uitslagavond (meestal de derde donderdag in januari) zijn dan ook niet alleen de inzenders welkom, maar iedereen die in meer of mindere mate heeft deelgenomen. Samen met de sponsoren kan HKM dan mooie prijzen uitreiken. We kiezen zowel voor prijzen voor de beste inzenders als prijzen die verloot worden onder de aanwezigen op de uitslagavond. Zo maakt iedereen kan op een prijs.

Na de 10e puzzel is er een einde gekomen aan deze activiteit. Door gebrek aan vrijwilligers die mee konden en wilden helpen bij het samenstellen van de puzzel heeft het bestuur moeten besluiten om de 11e puzzel in 2022 niet meer te laten opstellen. Daarbij is ook besloten om de puzzels die gepubliceerd zijn op de website gewoon beschikbaar te houden zodat een ieder die dat wil toch nog eens kan kijken hoe het met de kennis over Mierlo in het betreffende jaar staat. De antwoorden staan ook in het lijstje hiernaast.
De werkgroep en het bestuur bedanken alle sponsoren en vrijwilligers die hebben meegeholpen bij de realisatie van de Mierlo Puzzel en de uitslagavond voor hun bijdrage.

Mierlo Puzzel in samenwerking metHoofdsponsor

PLUS wil een plek zijn waar u zich thuis en prettig voelt. Ons deskundige en vriendelijke personeel heet u graag welkom en helpt u bij het doen van uw dagelijkse boodschappen.sponsoren

Hubo | Bouwmarkt | De sfeervolle winkel van Eigenwijzz bloemen & meer biedt een ruim assortiment bloemen, planten, vazen, woonaccessoires en cadeau artikelen. Voor iedere bloemen gelegenheid ben je bij Eigenwijzz bloemen & meer aan het juiste adres. De Grootste Pretwinkel van Mierlo.

Uw drank en wijnspeciaalzaak in Mierlo Welkom bij Natuurlijk van der Leest. Wij zijn uw versspecialist op het gebied van groente, fruit en belegde broodjes! Nederlands grootste boekhandel vind je om de hoek én op bruna.nl.

Samen bij Ellen is een winkel vol verrassingen waar voor iedereen wel een mooi kado te vinden is. Een winkel met ruim 20 bijzondere ondernemers uit Mierlo en omgeving onder één dak met mooie en smaakvolle producten.

    

Contactpersoon:

Werkgroep Mierlo Puzzel
Hans Verhees
Mail Hans via het contactformulier
Links naar puzzels en uitslagen:

Testpuzzel Grote Historische Quiz, 10-2013

2e Mierlo puzzel, december 2013

uitslag puzzel 2013

3e Mierlo puzzel, december 2014

uitslag puzzel 2014

4e Mierlo puzzel, december 2015

uitslag puzzel 2015

5e Mierlo puzzel, december 2016

uitslag puzzel 2016

6e Mierlo puzzel, december 2017

7e Mierlo puzzel, december 2018

uitslag puzzel 2018

8e Mierlo puzzel, december 2019

uitslag puzzel 2019

9e Mierlo puzzel, december 2020

uitslag puzzel 2020

10e Mierlo puzzel, december 2021

antwoorden puzzel 2021Ontwerp: Beeldmerk 
	ViziVormViziVorm | Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet | Webmaster: Hans Verhees